ingezoomd

   Over mij

De natuur maakt een ware poëet van me.  Wanneer ik me in de natuur bevind,  in het bijzonder in het bos, dan gebeurt er iets met me. Ik bevind me in een andere frequentie, een lichtheid komt over me en ik voel alle eventuele zwaarte van me af vallen. Het voelt als thuiskomen, alsof ik nooit ben weggeweest.  Het is of ik alles dan op z’n helderst zie en ik voel hoe de natuur eigenlijk 1 grote liefdestrilling is, wat me lyrisch maakt en me volop inspiratie influistert. Dat is zeker niet altijd zo geweest. Pas tegen het eind van m’n twintiger jaren ontdekte ik mijn liefde voor de natuur, via een spirituele ervaring. Terwijl ik in die tijd nog maar net ontdekt had wat het verschil was tussen voelen en denken en heel nuchter was.

 

Maar in de loop der jaren werd het gevoel steeds sterker. Voorheen had ik er weinig tijd voor, maakte ik er weinig tijd voor vrij, nu maakt de natuur een belangrijk deel uit van mijn leven. Omdat zij een deel van mij is. En ik van haar!

Deze passie die ik voel voor de natuur, die wil ik uitdragen. Ik wil mensen graag laten ervaren wat voor een waardevolle bijdrage de natuur aan hun leven kan zijn. Om zo meer balans in je leven te creëren, de zachtheid en het liefdevolle in jou uit te nodigen om een hoofdrol te spelen in je leven, in plaats van een lichte fluistering.  En hiernaar te luisteren in plaats van je te richten op wat de buitenwereld vindt en hoe je  geleerd hebt dat het moet zijn.

 

Maar ook intuïtief schilderen of tekenen is een manier om contact te maken met de echte jij, met je essentie. Doordat je daarmee rechtstreeks in contact komt met je hogere zelf, je ziel.

 

Mijn achtergrond

 

Je hart volgen, dat is mijn levensmotto.

En dat is ook de rode draad geweest in mijn leven de afgelopen 15 jaar.

Ik heb een aantal keer voor de keuze gestaan: op deze manier doorgaan of het op een heel andere manier gaan doen:

 

Zo ben ik bijvoorbeeld op mijn 27e weer voltijds de schoolbanken in gegaan om de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek te gaan doen. Financiële zekerheid opgeven en 4 jaar lang op een houtje gaan bijten. Maar achteraf zo de juiste keuze geweest!

 

In 2012 heb ik een sabbatical genomen van 4 maanden, om uit te zoeken wat ik wilde gaan doen – ik voelde me niet happy in m’n job maar wist niet wat ik wel wilde. Ik wist alleen dat er iets moest veranderen. Ik zou tijdens dit verlof o.a. 500 km van de pelgrimstocht camino de Santiago in Spanje gaan lopen.

Het lot besliste echter anders, ik werd na 4 dagen lopen ziek en moest stoppen. Ik was op, bleek keer op keer over mijn grenzen te zijn gegaan: zowel tijdens het lopen als in mijn leven ervoor.

 

Maar de vraag waarmee ik de pelgrimstocht begon was beantwoord: ik ging ontslag nemen bij m´n toenmalige baan en de huur van m´n flat opzeggen om voor het eerst in mijn leven zonder zekerheid te leven!

 

Ook deze beslissing heeft me veel gebracht en veel laten zien, verder gebracht op mijn pad - en uiteindelijk ben ik bij mijn missie terecht gekomen!

 

Met Eva’s Treehouse wil ik mensen helpen om te kiezen vanuit hun hart. En waar kun je je hartsverbinding beter voelen dan in de natuur!  De rust van de natuur nodigt je uit te gaan voelen wie jij bent en wat jij echt wilt. Vanuit jouw puurheid, blijheid, met alle instrumenten die jij tot je beschikking hebt. Zodat je dat ultieme gevoel van blijheid weer voelt en al die mogelijkheden die er voor je zijn.

En vervolgens durven vertrouwen op wat je hart je vertelt en dit in de wereld te gaan zetten.